Bent u verplicht de UBO’s van uw organisatie te registeren en hebt u dat nog niet gedaan? Zorg hier dan zo snel mogelijk voor.

Minister Kaag van Financiën kondigde onlangs aan dat de Belastingdienst gaat beginnen met handhaving bij bedrijven en instellingen die nog niet hebben voldaan aan de registratieplicht in het UBO-register. Volgens minister van Financiën Sigrid Kaag had op 27 maart 2022 ongeveer de helft van de entiteiten op tijd hun UBO(‘s) geregistreerd. Vanzelfsprekend betekent dit dat eveneens de helft van de entiteiten hun UBO(‘s) niet heeft geregistreerd. Aangezien de inschrijving is gebaseerd op een wettelijke verplichting, zullen deze entiteiten hun UBO’s alsnog moeten registreren.
Vanaf april 2022 stuurt BEH (onderdeel van de Belastingdienst) brieven naar organisaties die hun UBO’s niet hebben ingeschreven in het UBO-register, en die hierover al 2 brieven van de KvK hebben gekregen. Vanaf de datum die bovenaan die brief staat, hebben organisaties 2 weken de tijd om de inschrijving in het UBO-register in orde te maken. Is dat na die 2 weken nog niet gedaan? Dan belt BEH om nogmaals aan te sporen de UBO-registratie te regelen. Als de UBO’s, nadat een brief van BEH is ontvangen, niet binnen 2 weken juist en volledig in het UBO-register zijn ingeschreven, is de organisatie in overtreding. Daarvoor kan BEH een boete of een dwangsom opleggen.
[wpforms id=”77″]

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *