Vanaf 2022 mogelijkheid van onbelaste thuiswerkvergoeding en wijzigingen in de reiskostenvergoeding

 

Blijven uw werknemers definitief (deels) hun werk vanuit huis verrichten? Dan wijzigt straks per 1 januari 2022 waarschijnlijk hun recht op vaste reiskostenvergoeding. Daar staat tegenover dat er een mogelijkheid komt om onbelast een thuiswerkvergoeding te geven.

 

De onbelaste thuiswerkvergoeding kan maximaal € 2 per dag bedragen. Voor de dagen dat uw werknemer naar het werkadres komt, blijft ook de mogelijkheid van een onbelaste reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer of de daadwerkelijke OV-kosten bestaan. Werkt uw werknemer op een dag deels op het werkadres en deels thuis, dan moet u kiezen: óf de onbelaste thuiswerkvergoeding van € 2 óf de onbelaste reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,19 per kilometer dan wel de daadwerkelijke OV-kosten.

 

Het is mogelijk om een vaste onbelaste thuiswerkvergoeding toe te kennen, net als dat nu al met de reiskostenvergoeding woon-werk mogelijk is. Dit kan als er vaste afspraken zijn over het aantal dagen per week dat uw werknemer thuis werkt. De vaste vergoeding hoeft niet te worden aangepast als de werknemer incidenteel van op een thuiswerkdag toch op het werkadres werkt of andersom.

 

Houd er wel rekening mee dat vanaf 2022 de toepassing van de zogenaamde 128 dagenregeling in de reiskostenvergoeding wijzigt. Dit kan betekenen dat de vaste reiskostenvergoeding van uw werknemer omlaag gaat. Ik bespreek graag de mogelijkheden met u om dit, onbelast, te compenseren.

 

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. 

 

[wpforms id=”77″]

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *