Heeft u eerder dit jaar bijzonder uitstel van belastingbetaling bij de Belastingdienst aangevraagd? Of vroeg u nog niet eerder uitstel aan? In beide gevallen kunt u een beroep doen op het versoepelde uitstelbeleid in verband met de coronacrisis tot en met 31 december 2020.

 

Indien u eerder bijzonder uitstel van 3 maanden heeft aangevraagd, dan is het tot en met 31 december 2020 mogelijk om dit uitstel te verlengen. Dit kan nu ook weer als u nog niet eerder uitstel aanvroeg.

 

Wanneer u ervoor kiest om het bijzonder uitstel van 3 maanden niet te verlengen, verwacht de Belastingdienst van u dat u de belasting vanaf de eerstvolgende aangifte weer op tijd betaalt.

 

Voor alle ondernemers loopt het uitstel uiterlijk op 1 juli 2021 af. Is het bijzonder uitstel van betaling verstreken, dan hoeft de opgebouwde belastingschuld niet meteen te worden terugbetaald. Ondernemers krijgen van de Belastingdienst in het voorjaar van 2021 een betalingsregeling aangeboden waarmee ze tot 1 juli 2024 in 36 maanden iedere maand een vast bedrag terugbetalen. Als deze periode te kort is voor een ondernemer zal de Belastingdienst samen met de ondernemer kijken of een maatwerkoplossing mogelijk is op basis van bestaand beleid.

 

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag.

 

[wpforms id=”77″]

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *