Het bijzonder uitstel van betaling loopt tot 1 oktober 2021. Wat zijn voor u de gevolgen?

 

  • Vanaf 1 oktober 2021 moet u weer voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen.
  • Op 1 oktober 2022 begint u met het afbetalen van de belastingschuld die u tot en met de laatste dag van uw bijzonder uitstel hebt opgebouwd voor de belastingen waarvoor u bijzonder uitstel had. U krijgt hiervoor een betalingsregeling van 60 maanden.

 

Nieuwe betalingsverplichtingen na bijzonder uitstel

 

Alle belastingen waarvoor u op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, moet u weer op tijd betalen.
Ook belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet u betalen. Hiervoor geldt het bijzonder uitstel niet. De uiterste betaaldatum staat altijd op een belastingaanslag.

 

Wat gebeurt er als u vanaf 1 oktober 2021 niet op tijd aangifte doet en betaalt?

Dan komt u misschien niet in aanmerking voor de betalingsregeling. In dat geval moet u de belastingen waarvoor u bijzonder uitstel had en die u van 12 maart 2020 tot en met 30 september 2021 niet hebt betaald, al vóór 1 oktober 2022 betalen.

 

Hebt u een pre-coronaschuld? Dat is zo als u een schuld hebt voor belastingen waarvoor u bijzonder uitstel hebt aangevraagd die u al vóór 12 maart 2020 had moeten betalen, of waarvoor een betalingsregeling met u is afgesproken. Ook die pre-coronaschuld moet u dan al vóór 1 oktober 2022 betalen.

 

U krijgt zeker een naheffingsaanslag voor de belastingen die u niet aangeeft en betaalt. Verder moet u dan 1 of meer boetes betalen: een boete omdat u niet of niet op tijd aangifte hebt gedaan en/of een boete omdat u niet, niet volledig of te laat hebt betaald.

 

Is het door de coronacrisis na 1 oktober 2021 voor u nog steeds lastig om op tijd te betalen? Kijk dan voor meer informatie op de website van de belastingdienst.

 

[wpforms id=”77″]

 

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *