Intrekking Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021.

 

De Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) wordt met terugwerkende kracht ingetrokken. Met de regeling konden ondernemers die personeel in dienst hebben en investeringsverplichtingen in bedrijfsmiddelen zijn aangegaan vanaf 1 oktober 2020 mogelijk gebruikmaken.

 

De BIK was een korting op te betalen loonheffing. Dat betekent dat u mogelijk minder loonheffing hoefde af te dragen als u investeringsverplichtingen aanging vanaf 1 oktober 2020. Inmiddels heeft het kabinet bekendgemaakt de regeling met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 in te trekken. Uit informeel overleg met de Europese Commissie blijkt namelijk dat er een kans is dat de gehele BIK ongeoorloofde staatssteun is. De Commissie kan niet op voorhand voldoende zekerheid geven over de beoordeling van de BIK als geoorloofde staatssteun. U kunt dus geen gebruikmaken van de regeling, ook niet voor investeringen die u al gedaan heeft.

 

Omdat het kabinet investeringen door het bedrijfsleven in deze coronacrisis zo snel mogelijk wil stimuleren en ondernemers zo min mogelijk in onzekerheid wil laten stelt het kabinet voor om de premie voor het Algemeen werkloosheidsfonds (AWf) voor werkgevers per 1 augustus 2021 te verlagen. Dat gebeurt mogelijk al per 1 augustus 2021. Middels die premie betalen werkgevers in het bedrijfsleven mee aan de uitkeringen van werknemers die werkloos raken. Een verlaging van de premie verlaagt de loonkosten en vergroot daarmee de ruimte om te investeren en/of externe financiering daarvoor te vinden.

 

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via info@vfd.nl of 088-1235300.

 

[wpforms id=”77″]

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *