Bij ondernemen hoort investeren. Je investeert tijd, inzet en geld. Zo geef je invulling aan je ambitie. Investeren brengt risico’s met zich mee. Wil je een investering doen? Weeg dan financiële en niet-financiële factoren tegen elkaar af. En houd ook rekening met de recente prijsstijgingen van bijvoorbeeld energie en grondstoffen. Zo kom je tot een weloverwogen beslissing of de investering bij jou past.

Maak een financieel plan, bereken de terugverdientijd van je investering en onderzoek welke middelen en regelingen je kunt inzetten. Neem op basis daarvan een beslissing.

Wat is investeren?

In de bedrijfseconomie betekent investeren geld steken in vaste activa. Dat zijn bedrijfsmiddelen die langer dan een jaar in je bedrijf zitten. Denk aan machines, computers, gereedschap, inventaris, voertuigen en gebouwen.

Waarom investeren?

Redenen voor investeren variëren van groei, innovatie en verduurzaming tot digitalisering. Of je wilt je bedrijf bij de tijd houden via regulier onderhoud, bijvoorbeeld met het oog op toekomstige verkoop. Dit artikel focust op de financiële afweging om wel of niet in je bedrijf te investeren. Kort komen ook niet-financiële aspecten die je investeringsbeslissing beïnvloeden aan bod. Bijvoorbeeld gevolgen voor je personeel, bedrijfsvoering of verduurzaming.

Je investering terugverdienen

Voordat je gaat investeren, wil je weten wat de terugverdientijd is, wat de investering oplevert en welk financieel risico er aan de investering kleeft. Een financieel plan geeft dit inzicht.

Uitgebreide informatie over dit onderwerp is na te lezen via de volgende link: Wel of niet investeren bepaal je zo (kvk.nl)

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *